Udomi

Kako udomiti psa


Postupak i uvjeti udomljavanja

Ukoliko želite udomiti nekog našeg štićenika potrebno je ispuniti upitnik ili nas možete kontaktirati putem naše facebook stranice.

Privremeni smještaj pasa ne prakticiramo jer nam je teško provjeravati uvjete u kojima pas boravi te želimo izbjeći stresno mijenjanje životne okoline odraslog psa ukoliko postoji mogućnost da će biti vraćen u azil.

Iz istog razloga ne udomljujemo niti van granica Hrvatske.

Prije odluke o udomljenju svakako je potrebno pročitati sam postupak u nastavku teksta.


Postupak udomljavanja


Ispunjavanje upitnika

Ispunjavanjem upitnika dajete nam neku okvirnu sliku o tome kakav dom možete pružiti nekom psu, predviđeni stil života, navike, itd. te nam na taj način olakšavate daljnju komunikaciju .


Upoznavanje psa i udomitelja

Prije bilo kakvog udomljenja, upoznavanje psa i udomitelja je OBAVEZNO. Ne šaljemo pse u nepoznato i na slijepo.


Provjera smještaja

Prije odlaska u novi dom, netko od naših volontera morati će osobno provjeriti smještaj gdje bi pas boravio, u vrijeme koje odgovara i volonteru i udomitelju.


Potpisivanje ugovora o udomljenju

Potpisivanjem ugovora prihvaćate sve uvjete udomljenja i obvezujete se na pridržavanje svega propisanog. Preuzimate punu odgovornost za psa i njegovo stanje od trenutka udomljenja.


Dolazak u provjere

Potpisivanjem ugovora o udomljenju, pristajete i na dolazak u provjere uvjeta u kojima živi novo udomljeni pas te ste obavezni tu obavezu izvršiti. U protivnom imamo svako pravo oduzeti psa i bez provjere.


Izvještavanje o prilagodbi

Ovo je naš najdraži uvjet, ali i posebna nagrada i zadovoljstvo vidjeti psa sretnog u novom domu. Nemamo ništa protiv slanja puuno slikica 🙂